The 9th Hellenic Astronomical Conference

The Hellenic Astronomical Conference, organized by the Hellenic Astronomical Society (Hel.A.S.), is the major scientific event of the greek astronomical community. The Conference, which takes place every two years in a different part of Greece, typically brings together over 100 scientists with research interests in Astronomy, Astrophysics, and Space Physics.

The 9th Conference of Hel.A.S. coincides with the International Year of Astronomy, and it will take place in Athens, the capital of Greece, from the 20th until the 24th of September 2009.

We look forward to seeing you in Athens in the fall!


9o Ελληνικό Αστρονομικό Συνέδριο

Η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία (ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ.), η οποία αποτελεί τον επίσημο φορέα οργάνωσης των Ελλήνων που ασχολούνται επαγγελματικά με την έρευνα και διδασκαλία σε θέματα αστρονομίας και αστροφυσικής οργανώνει κάθε δύο χρόνια ένα διεθνές αστρονομικό συνέδριο. Το συνέδριο αυτό, στο οποίο παρουσιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα σε θέματα αστρονομίας, γίνεται σε διαφορετική κάθε φορά περιοχή της χώρας. Η επίσημη γλώσσα των συνεδρίων της ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ. είναι η αγγλική και συνήθως πάνω από 100 επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν σε αυτά.

Το 9ο Ελληνικό Αστρονομικό Συνέδριο θα γίνει στην Αθήνα, από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2009. Μια που το 2009 έχει ανακηρυχθεί από την Unesco την IAU ως το Διεθνές Έτος Αστρονομίας, η ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ. θα διοργανώσει κατά τις μέρες αυτές, παράλληλα με το επιστημονικό συνέδριο της, και μια σειρά από εκδηλώσεις αστρονομίας για το ευρύ κοινό της Αθήνας.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί!