2009 Διεθνές Έτος Αστρονομίας

Η Διεθνής Αστρονομική Ένωση (IAU), σε συνεργασία με την Unesco ανεκήρυξαν το 2009 ως το Διεθνές Έτος Αστρονομίας (ΙΥΑ2009) [Ελληνικός κόμβος].

H παγκόσμια αυτή προσπάθεια έχει ως κεντρικό σύνθημα «Το Σύμπαν: Στη Διάθεσή σου να το Ανακαλύψεις» ("The Universe, Yours to Discover"). Σκοπός της είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, την θέση του ανθρώπου στο Σύμπαν που μας περιβάλλει, την υπέροχη αίσθηση της έρευνας και ανακάλυψης, την θετική συνεισφορά της Αστρονομίας και των άλλων θετικών επιστημών στην καθημερινή ζωή, καθώς και το πώς η επιστημονική γνώση μπορεί να συνεισφέρει σε μια πιό ισορροπημένη και ειρηνική κοινωνία.

Στην ιστοσελίδα αυτή, η οποία θα εμπλουτίζεται προοδευτικά, παρουσιάζονται εκδηλώσεις με θέματα αστρονομίας για το ευρύ κοινό οι οποίες γίνονται υπο την αιγίδα της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας σε όλη την Ελλάδα.

Μια συνοπτική παρουσίαση της πρότασης του Προέδρου της ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ. για το σκεπτικό και τις εκδηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ. για το ΔΕΑ 2009, βρίσκεται στο ακόλουθο κείμενο σε μορφή αρχείου PDF.

Πληροφορίες σχετικά με την δραστηριότητα για τα θέματα της Φωτορρύπανσης βρίσκονται εδώ.

Δημοσιεύσεις σχετικά με θέματα Αστρονομίας σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βρίσκονται εδώ.

Οι Εκδηλώσεις του Αστεροσκοπείου του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκονται εδώ, εδώ (Άνοιξη 2009), και εδώ (Φθινόπωρο 2009).
Μία συνολική παρουσίαση όλων των δραστηριοτήτων από τα μέλη ΔΕΠ του Τομέα Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής, του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται εδώ.

Οι Εκδηλώσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών βρίσκονται εδώ.

Οι Εκδηλώσεις της Ακαδημίας Αθηνών βρίσκονται εδώ.

Οι Εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βρίσκονται εδώ.

Οι Εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Πατρών βρίσκονται εδώ.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

 


 
Σήμερα
   
   
   
   
  Copyright © , Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία